Pesem ledu in ognja

Danes je Torek, 07. september 2010, 1:03

Vsi časi so UTC + 1 ura

Napiši novo sporočilo Odgovori na temo  [ 248 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnji  1 ... 13, 14, 15, 16, 17
Avtor Sporočilo
 Naslov sporočila: Re: šola
OdgovorObjavljeno: Ponedeljek, 11. januar 2010, 14:22 
Odsoten
 E-mail  Profil

Manwe, hvala. Pa je useen bil slab rezultat. Fisko popravljam v sredo, matematiko pa smo prestavli.
Januar pa februar sem ugotovila, da mam res čist zafilan s testi in ocenjevanjem..:S Popravljam še pri slovki, kjer je prfoksa čist...khm. Noben je ne mara! Morm še nardit domače branje in res nimam pojma, kak bom use sfilozofirala..:S
Ok, js se tule tak pritožujem, potem pa pogledam kak ma Manwe in sm čist vesela, da nism šla na gimnazijo ;)

Hm, tale sneg. Vas je kej zasnežil? ;D

Na vrh

OdgovorObjavljeno: Ponedeljek, 11. januar 2010, 19:55 
Odsoten
Gospod Livarske skale
Gospod Livarske skale
Uporabniški avatar
 E-mail  WWW  Profil

No, fizika tudi nikoli ni bila moj najljubši predmet. Torej - moje želje veljajo še vnaprej :D

Jaz sem tudi včeraj pripravil referat za slovenščino, potem je pa naslednji teden test in esej sociologija ter še zgodovina. Sicer pa niti ni tako hudo. Bolj se mi smilijo tisti, ki bodo imeli na maturi biologijo, ker tam je pa res ogromno snovi. Za vsak test pišejo po cel učbenik. Ok, saj se morda zdi, da je b gimnaziji dela veliko, a vseeno, vsi so še uspeli do zdaj. Konec koncev pa gre za nekaj pomembnega, pravzaprav nekakšno vstopnico v svet. In za to menim, da se splača potruditi.

Sicer se pa v bližnji prihodnosti najbolj veselim predstavitve pravne fakultete, sredinega predavanja ter verjetno bomo šli spet gledati Avatar - tokrat 3D :D A, in torbo za računalnik moram nekje najti.

Zima, sneg? Ne sprašuj. Sovražim zimo. Zadnjič (mislim, da je bil petek) je bilo prav grozljivo. Cestne službe popolnoma nepripravljene, na cestišču led in sneg, katastrofalno. Domov sem se vozil celo večnost - in je bilo prav grozljivo. Ampak na srečo sem prispel varno, ne da bi razbil avto ali zdrsnil s ceste. :D

Kot kaže, je naš planet v vesolju daleč naokrog edini, kjer so razmere za takšno življenje primerne. Zelo težko je razumeti, da na tem planetu živijo milijarde ljudi, ki se sploh ne zavedajo, da nimajo kam zbežati, če ga uničijo. Zato bi moral vsak od nas enkrat na pot okoli sveta; tako bi spoznal, da smo ujeti v čudoviti kletki, iz katere ni izhoda. Vsako dejanje, dobro ali slabo, ostaja v njej. In vsak beg se konča pred lastno ograjo.

Revija GEA, Let okrog edinega sveta, januar 2005

Na vrh

OdgovorObjavljeno: Nedelja, 07. marec 2010, 20:49 
Odsoten

žiujo...spet :mrgreen:

no po dougem času sm se spomnu spet kej napisat...mau je zmankal cajta mau sm pozabu pa use tak..
no kko ste...vretn kr globok u šoli, ti manwe pa u prpravah za maturo?...mja js mam trenutn pred sabo kšn tedn bl prost ampak pol pa dokonca aprila tolk pouhn urnik d sploh nočm vedt :lol:

no kukrkoli eno fajn novico mam d nebomo lih pozabl zakaj sploh ta forum je.. :mrgreen: am ene par dni nazaj je HBO odobriu snemanje cele sezone game of thrones z 10imi epizodami...sej vretn ste že vidl tud sam usejen...tud igralska zasedba je dost vrhunska tko da upam da bojo naredl dobro serijo...supr ne?

Na vrh

OdgovorObjavljeno: Ponedeljek, 08. marec 2010, 18:58 
Odsoten
Gospod Livarske skale
Gospod Livarske skale
Uporabniški avatar
 E-mail  WWW  Profil

Dobrodošel nazaj!

Lepo, da prineseš nekaj življenja na ta forum, ki je - tukaj res ni kaj tajiti - v zadnjih vzihljajih =)

Novica glede HBO serije je krasna ... upajmo, da bo pritegnila (ko bo posneta seveda) tudi slovenske gledalce in bodo prišli na asoiaf.net ... sam je nisem zasledil, ker milo rečeno, časa ni ravno na pretek ... c'est la vie.

Da še nekaj zapišem o šolski tematiki ... na kratko: obsedeno stanje. Informativni so minili (pravo LJ, nadvse všečno), določene sošolke na robu živčnega zloma zavoljo neodločenosti kam se vpisati, vpisali smo se pa naposled vendarle (pravo, pravo, ff), zdaj je v teh dneh pred nami predmatura, nato še kup testov, ples. Nato pa nam dajo en mesec prost. Bolj ali manj. Vsaj upam. In potem ... Véliki finale našega srednješolskega kurikuluma ...

Kot kaže, je naš planet v vesolju daleč naokrog edini, kjer so razmere za takšno življenje primerne. Zelo težko je razumeti, da na tem planetu živijo milijarde ljudi, ki se sploh ne zavedajo, da nimajo kam zbežati, če ga uničijo. Zato bi moral vsak od nas enkrat na pot okoli sveta; tako bi spoznal, da smo ujeti v čudoviti kletki, iz katere ni izhoda. Vsako dejanje, dobro ali slabo, ostaja v njej. In vsak beg se konča pred lastno ograjo.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: Torek, 16. marec 2010, 22:37 
Odsoten

hvala...lepo je bit spet tle..=) ...ja vrjamem ja da ni prometa...je pa šit kr časa res ni...

ja...serije se res precej veselim priznam...sm spremlou zadne par mescou al bo al nebo pa zgleda d je šlo :mrgreen: nasledn let pomlad marca al pa aprila če maš HBO boš že lah vidu...si skor želim da bi živu u angliji da bi lah šou za statista al pa kej podobnga :D

jasno bi blo supr da bi dobl sm gor kej ljudi..mislm knige kt so te bi mogle bit bl znane če mene uprašaš...tolkien ne pride martinu do kolen...se pa ubistvu dost bojim da bi ta člouk prej umru kt napisu dokonca stvari...mislm sej ne da pol lah pa kr umre al pa kej tazga sam ok :D

ja...vrjamem d se je težko odločt...js sm se že za sredno šolo težk..mimgrede kko je šla poskusna matura..?

pravo si šou pol na faks?...zanimiu...js sm tud razmišlou o tem...mislm mam še druge opcije k me vlečejo clo bl sam je pa možnost....a se ne bojiš raznih težkiih izpitov, muhastih spraševalcov pa tega? na faksu mislm

Na vrh

OdgovorObjavljeno: Sreda, 17. marec 2010, 15:01 
Odsoten
Gospod Livarske skale
Gospod Livarske skale
Uporabniški avatar
 E-mail  WWW  Profil

Torej ostaja še eno leto čakanja ... In eno leto, da ljudi prepričamo kako krasna zgodba je asoiaf in da je vredno brati tudi tako debele knjige ... Verjetno je problem za neaktualnost strani, ker ne oglašujemo ... lahko bi se oglaševalo po različnih forumih, straneh, ... a kaj ko ni časa in volje.

Poskusna matura še niti ni končana ... pri enem predmetu, sociologiji, jo še pišemo. Jutri. Splošni vtis? Slovenščina lahko, oboje. Esej morda celo preenostaven. Angleščina: besedila morda nekoliko bolj zahtevna kot sem bil pričakoval, a vseeno obvladljiva, slušni drugi del me je motila nekvalitetnost posnetka in je bilo nekoliko težko slediti. Matematika: precej bolj zahtevna kot sem pričakoval, res pa je tudi, da se nisem nič pripravljal, čeprav to verjetno ni bilo najbolj pametno. Zgodovina: Prva pola (svetovna zgodovina) lahka, druga pola (slovenska zgodovina) nekaj nenavadnih vprašanj. Za sociologijo še ne vem. Kolikor so povedali je bila biologija precej težka, prav tako fizika. Nemščina menda ne preveč, prav tako kemija. Za ostale predmete pa ne vem.

Ja, od treh mest sem dvakrat vpisal pravo, ki je moja izbira že iz tretjega razreda OŠ =) Ja, seveda je znano, da pravo ni enostavno. In da imajo določeni profesorji svoje posebnosti ... Ampak, menim, da če te nekaj tako dolgo interesira in ti pomeni ta konkreten študij dobro izhodišče za dosego vnaprej zastavljenih ambicij, potem ne bi smel biti problem. Točk pa tudi mislim, da bom imel dovolj že za vpis na prvo izbiro.

O pravu razmišljaš? Lepo ... In kaj so še te druge opcije?

Na vrh

OdgovorObjavljeno: Sobota, 03. april 2010, 20:57 
Odsoten

hm...ma ne sej če bo serija pol bojo pršl tud sm na stran kej več ljudi...zdej ma hbo tud eno drugo serijo k je neki ful huda...the pacific se mi zdi....

a se ti zdi da maš letos nasplošno mn časa kt ostala leta?

ma js nevem...zlo velik možnosti...nč še odločen...enga bl zahtevnih faksov zato da maš občutek d si neki iz sebe naredu..pa sej so tud najbolši poklici pol nakonc

Na vrh

OdgovorObjavljeno: Torek, 31. avgust 2010, 19:12 
Odsoten
Gospod Livarske skale
Gospod Livarske skale
Uporabniški avatar
 E-mail  WWW  Profil

Vsem, ki jutri začenjate s poukom, želim kar najbolj uspešno leto!

Na vrh

Prikaži odgovore prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo sporočilo Odgovori na temo  [ 248 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnji  1 ... 13, 14, 15, 16, 17

Vsi časi so UTC + 1 ura