|
Neodgovorjena sporočila | Poglej aktivne teme
| Avtor |
Sporočilo |
|
Keiko Targaryen
|
Naslov sporočila: Objavljeno: Sobota, 01. december 2007, 14:37 |
|
Pridružen: Petek, 02. november 2007, 8:52 Prispevkov: 132 Kraj: Valyrija
|
|
Brskam po knjigi...
-stran 70: Šepetali so o seru Arthuryu Daynu, Jutranjem meču, najbolj smrtonosnem od sedmerih vitezov Aerysove kraljeve straže, in kako ga je njihov mladi gospod usmrtil v dvoboju. Ina pripovedovali so, kako je potem Ned odnesel meč Sera Arthurja prelestni mladi sestri, ki ga je čakala v gradu po imenu Utrinek na obalah Poletnega morja. Gospej Ashari Dayne, visoki in svetli s presunljivimi vijoličastimi očmi.
-stran 114: Robert vpraša Neda: "Kako je bilo ime tisti tvoji plebejki?" Ned mu pove, da ji je bilo ime Wylla.
Očitno neskladje-Ned pravi, da ji je bilo imeWylla, govorili pa so o gospe Ashari. Je bil to njen vzdevek? Se je Ned zlagal? Ali pa gre za različni ženski?
Verjetno ste opazili podatek o njenih vijoličastih očeh, kar je značilnost Targaryenov. Ampak po priimku sodeč, ona ni bila Targaryen. Bila je iz hiše Dayne. Ta hiša je zaprisežena Martellom, gospodom Sončne sulice na jugu Westerosa. Rhaegarjeva žena je bila Elia iz hiše Martell.
Vseeno pa je skoraj preveliko naključje, da ima gospa vijoličaste oči. Mogoče so v sorodu s Targaryeni. In če je Jon res njen otrok, potem je teorija o Starku in Targaryenu potrjena.
Če je njena mati Wylla in to ni ista oseba kot gospa Ashari
Če pa je resnica čisto nekaj tretjega...
_________________ Ogenj in kri.
|
|
| Na vrh |
|
|
Klavdija the Builder
|
Naslov sporočila: Objavljeno: Sobota, 01. december 2007, 15:16 |
|
|
|
Gre za dve različni ženski.
Wylla je, če se prav spomnim, neka dojilja...
Glede na to, da je bil Ned tako skrivnosten, ni nič čudnega, da so ljudje govorili vse mogoče.
Glede vijoličnih oči pa se mi zdi, da so v družini, ne vem pa, ali so v sorodu s Targaryeni.
Ampak Ned se meni še vedno zdi preveč časten, da bi bil z neki žensko, pa četudi je bil nekaj časa brez Catelyn.
|
|
| Na vrh |
|
|
Rhaenys Targaryen
|
Naslov sporočila: Re: Jon Sneg Objavljeno: Sobota, 25. oktober 2008, 15:18 |
|
Pridružen: Sobota, 09. avgust 2008, 16:55 Prispevkov: 8 Kraj: Winterfell
|
|
Kaj pa, če bi Lyanna (čist tko, teoretično) umrla pri porodu. Rodila je Jona, proti koncu vojne, kar pojasni, zakaj ga je Ned domov prinesel kot dojenčka. Ker se mi zdi, da je v knjigi omenjeno, da je bil z doma eno leto, pa se mi naš Neddie (:D) ne zdi tak tip človeka, da bi šel takoj varat ženo. In potem bi bil dejansko pojasnjen tudi Robertov bes in prepričanje, da je Rhaegar ubil Lyanno. Lahko da bi dejansko mislil, da jo je Rhaegar posilil, sploh če je vedel, čigav je Jon. Verjetna teorija, se meni zdi.
_________________ Fire and Blood!
|
|
| Na vrh |
|
|
Manwe Lannister
|
Naslov sporočila: Re: Jon Sneg Objavljeno: Sobota, 25. oktober 2008, 18:35 |
|
|
|
Precej zanimivo - Ned se res ne zdi tip človeka, ki bi bil tako hitro prevaral Cat. Če pa že, potem je morala biti ta oseba res nekaj izjemnega. Da bi bil pa Jon sin Lyane in Rhaegarja pa mz se zdi povsem prikladno, pa tudi mogoče.
_________________ Kot kaže, je naš planet v vesolju daleč naokrog edini, kjer so razmere za takšno življenje primerne. Zelo težko je razumeti, da na tem planetu živijo milijarde ljudi, ki se sploh ne zavedajo, da nimajo kam zbežati, če ga uničijo. Zato bi moral vsak od nas enkrat na pot okoli sveta; tako bi spoznal, da smo ujeti v čudoviti kletki, iz katere ni izhoda. Vsako dejanje, dobro ali slabo, ostaja v njej. In vsak beg se konča pred lastno ograjo.
Revija GEA, Let okrog edinega sveta, januar 2005
|
|
| Na vrh |
|
|
Ned Stark
|
Naslov sporočila: Re: Jon Sneg Objavljeno: Sobota, 25. oktober 2008, 19:12 |
|
|
lepo d se je obudila tale tema  ..sam sm sicr podobnga mnenja kt vi...zdj js nism brou knig naprej tko d nvem ampak po mojm se bo tole razjasnl tm nek u zadni knigi al pa kj tazga
|
|
| Na vrh |
|
|
Ariyanna
|
Naslov sporočila: Re: Jon Sneg Objavljeno: Torek, 05. maj 2009, 9:10 |
|
|
|
men se dejansko zdi možno, da je jon sin od lyanne, nism pa ziher da je oče targaryen, čeprou so omenjene vijolične oči .. nwm, zakaj, sam občutk mam, da rhaegar ni njegov oče. mi je pa vseeno zelo všeč ta teorija ..
mogoče je pa jon sin od nedovga brata k bi se mogu poročit s catelyn (pozabla sm ime. a je bil brandon?) in x ženske k ni znana (lyanna?).
in čist za konc .. a je kdo pomislu, da je jon od benjena starka? to bi blo čist možno; benjen zaplodi sina, neznana mati umre (?) pri porodu in da bi ned ''rešil'' bena vzame dečka k sebi. (ker nočna straža nej ne bi mela otrok). men se zdi tut ta teorija dokaj možna
_________________ neupognjeni, neuklonjeni, nezlomljeni. družina, dolžnost, čast. zima prihaja. ogenj in kri.
prišel bo čas, ko se bo potrebno odličiti med tistim kar je lahko in tistim kar je prav.
|
|
| Na vrh |
|
|
Klavdija the Builder
|
Naslov sporočila: Re: Jon Sneg Objavljeno: Ponedeljek, 11. maj 2009, 17:40 |
|
|
To bi lahko razložilo, zakaj Jon ni nič podoben Targaryenom... Že neki časa je minil, odkar sm prebrala knjige, ampak če zdele pomislim, se mi ne zdi, da bi mela tvoja teorija kakšne pomanjkljivosti. Škoda, da je Ned tako kmalo umrl. Toooook stvari bi še mogu razjasnit (no, Jonovo situacijo, predvsem). Povzemi: mogoče je pa jon sin od nedovga brata k bi se mogu poročit s catelyn (pozabla sm ime. a je bil brandon?) in x ženske k ni znana (lyanna?). Ja, bil je Brandon. A hočeš rečt, da misliš, da bi blo možno razmerje med Brandonom in Lyanno? Se pravi incest? Za to se mi zdijo Starki preveč častni in vse... Čeprav nekdo ga je nekje polomil, očitno, in Jon je dokaz tega. Ampak res dvomim, da bi šli tako daleč. Upam, da se bo kmalu razjasnila tale situacija. 
|
|
| Na vrh |
|
|
Ariyanna
|
Naslov sporočila: Re: Jon Sneg Objavljeno: Četrtek, 21. maj 2009, 12:27 |
|
|
hm, ja. najprej sem misnla na incest, sam zdej mam pa pomisleke. starki, pa to  druga možnost je pa, da je brandon oče pa je čist ena neznana ženska .. tok je možnosti .. in večina jih je možnih .. po moje bomo glede jona zvedl u čist ta zadni knigi in bo to nekak usodno uplival na zgodbo (in usi bomo presenečeni) zvedu bo pa od enih čist xy osebkov. mi je pa še zmer zlo ušeč ideja, da bi bil njegov oče benjen (čeprau je tle spet tista njihova čast. usi ostali (ok, večina) jih je zihr prelomila zaobljubo na tistem delu, ki pravi, da ne bodo spali z ženskami, sam starki .. čeprou po drugi strani so pa sam 'ljudje' in ljudje delajo napake) ..
_________________ neupognjeni, neuklonjeni, nezlomljeni. družina, dolžnost, čast. zima prihaja. ogenj in kri.
prišel bo čas, ko se bo potrebno odličiti med tistim kar je lahko in tistim kar je prav.
|
|
| Na vrh |
|
|
arya stark
|
Naslov sporočila: Re: Jon Sneg Objavljeno: Nedelja, 31. maj 2009, 13:29 |
|
Pridružen: Torek, 24. februar 2009, 18:34 Prispevkov: 29 Kraj: Ljubljana
|
|
Meni je najbol vsec tista teorija, ki pravi, da je Jon Lyannin. Ampak da bi bil njegov oce Targaryen... no, bolj bi mi bilo vsec, ce Lyanna ne bi bila posiljena, pa tudi ce bi bila, bi kaj takega bolj pripisala kakim Lannisterjem. Je pa res, da znacaja Targaryenov ne opisujejo prav dosti, ker sta ostala samo se dva: Daenerys in Vyseris namrec. In glede tiste Wylle, popolnoma mogoce se mi zdi, da se je Ned zlagal.
No, ce pa Jon ni Lyannin, potem bi res lahko bil Benjenov. To bi pojasnilo, zakaj je imel Benjen do Jona nek ljubec odnos, skoraj ocetovski (vsaj meni se je zdel do Jona bolj nezen kot do drugih necakov. Je pa mogoce, da se mu je prikupil zaradi kakrsnih koli znacajskih lastnosti ali pa zato, ker se mu je smilil, ker so ga vsi zanicevali, ker je bil pankrt). IN zakaj ni bil najbolj navdusen nad Jonovo zeljo, da bi postal moz nocne straze. Njemu samemu se ta poklic ni vec „dopadel“.
|
|
Arya Darkmoon
|
Naslov sporočila: Re: Jon Sneg Objavljeno: Petek, 26. junij 2009, 19:24 |
|
|
|
Glede kakšnih incestov med Starki sploh ne verjamem.
Teorija o Rhaegarju kot očetu in Lyanni mami...je kar možna, čeprav bi pol pričakovala,da bi Jon mel bele lase..moje mnenje, no. Pa useen se mi zdi to o Lyanni: Obljubi mi... zelo mogoč.
|
|
| Na vrh |
|
|
Rhaenys Targaryen
|
Naslov sporočila: Re: Jon Sneg Objavljeno: Torek, 30. marec 2010, 21:29 |
|
Pridružen: Sobota, 09. avgust 2008, 16:55 Prispevkov: 8 Kraj: Winterfell
|
|
uff.. sej ne vem če kdo še sm hod in to bere, ampak morm neki napisat, ker se mi zdi, da sem končno pogruntala =)
V prvi knjigi, ko je Ned Stark ranjen (konj + noga ipd), v svoji sobi sanja. O Lyanni in njeni "bed of blood" - postelji krvi. S temi besedami Martin zelozelo rad nakaže porodno posteljo (če beremo še druge knjige iz serije).
Tam pride po Lyanno v Dornijske gore, kjer se pred stolpom, kjer ona umira sreča s tremi vitezi v belem, člani kraljeve garde in to ne katerimi koli člani. S tremi najboljšimi: Ser Arthur Dayne, Jutranji meč, Ser Oswell Whent in celo sam poveljnik, Ser Gerold Hightower, Beli bik. Kaj bi te trije mogočni vitezi počeli tam ob stolpu, če tam ni bilo nobenega člana kraljeve družine? (Rhaegar je bil že mrtev, Aerys prav tako.) Zakaj so varovali Lyanno?
Jaz vidim samo en razlog. V tistem stolpu je BIL potomec Targaryenov, rodila ga je Lyanna, ki je pri porodu umrla, Neda pa rotila, naj reče, da je sin njegov, saj je vedela, da bi Robert dojenčka drugače ubil...
Tako bi se razjasnilo tudi dejstvo, da Ned o tej obljubi pravi, kaj vse je zaradi nje pretrpel oz. da je zanjo drago plačal. Kaj bi Neda stalo, če bi obljubil le, da bo sestro pokopal v Zimišču? Tudi ko Ned razmišlja o svojih otrocih, Jona nikoli ne omeni, Catelyn pa nekoč celo pove (ko utiša govorice o Ashari Dayne), da je Jon njegova kri[i][/i], ne pa njegov sin.
Potem pa pride še moj za lase privlečen del: Aegon I. se je poročil z dvema svojima sestrama, torej je bigamija pri Targaryenih prav tako običajna kot incest. In če bi se Rhaegar takrat poročil z Lyanno (tudi zato bi jo lahko trije vitezi varovali), bi bil Jon dejansko legitimen naslednik železnega prestola... Can't wait to read the next book.. =)
_________________ Fire and Blood!
|
|
| Na vrh |
|
|
Arya Darkmoon
|
Naslov sporočila: Re: Jon Sneg Objavljeno: Nedelja, 04. april 2010, 16:58 |
|
|
|
O tem sem tudi že jaz razmišljala in sm pršla do podobnih zaključkov.
|
|
| Na vrh |
|