Pesem ledu in ognja

Danes je Torek, 07. september 2010, 1:00

Vsi časi so UTC + 1 ura

Napiši novo sporočilo Odgovori na temo  [ 50 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnji  1, 2, 3, 4
Avtor Sporočilo
 Naslov sporočila:
OdgovorObjavljeno: Petek, 07. december 2007, 19:13 
Odsoten
Uporabniški avatar
 WWW  Profil

Kraj: Valyrija
Kolikor sm js seznanjena s knjigo (uspelo mi jo je še drugič prebrat :mrgreen: ), je v njej dedovanje v družini in sicer najstarejši sin. Samo spomnite se, kako Sam iz Nočne straže neprestano omenja, da je on dedič, vendar ga je oče prisilil, da si je nadel črnino, tako da je posestvo prešlo na Samovega brata. Nekje je tudi omenjeno, da je neka hiša (ne spomnem se katera) edina, kjer velja, da deduje najstarejši otrok, ne pa najstarejši sin.

Torej v Sedmih kraljestvih posestva in naslove podeduje najstarejši sin. Če pa sinov ni, vse to pade na drugega najbližjega sorodnika, v Baratheonovem primeru je to brat Stannis.

Če torej Eddard nebi spremenil dokumenta in bi zapisal "dokler moj sin Joffrey...", potem bi vladal Joffrey, ker je bila to zadnja kraljeva volja in oporoka. Ker pa je zapisal "moj dedič..." bi to v običajnioh okoliščinah pomenilo najstarejšega pravorojenega sina. Ker pa vemo, da Robert nima nobenega zakonskega sina, potem besedi "moj dedič" pomenita Stannisa.

Ker to si js razlagam tako: Robert ni vedel, da Joffrey ni njegov sin in je torej logično vladanje prepustil njemu. Eddard pa je to vedel. Se pravi, da je Robert hotel, da naslov kralja prevzame njegov dedič in tako je Eddard tudi zapisal. Samo da nista mislila iste osebe.

Ja pa še to...enkrat je bilo govora (če se ne motim prav v tej temi), da Stannis ve, da je on zakoniti naslednik, ker mu je Eddard poslal pismo. Ned je res napisal pismo, vendar so ga prestregli. Tako da Stannis ne ve in Renly tudi ne (razen če imata vohune, ki bi to nekje slišali in jima povedali). O tem kako nabirata vojske in da se je Renly okronal za kralja...To se je po mojem zgodilo zato, ker je pač veliko ljudi, ki bi radi vladali Sedmim kraljestvom. Stannis in Renly imata do tega več pravice, ker sta kraljeva brata. In kdaj je boljši čas za prevzem prestola, kot po kraljevi smrti, ko na njegovem mestu sedi otrok?

Na vrh

Naslov sporočila:
OdgovorObjavljeno: Petek, 07. december 2007, 21:33 
Odsoten
Uporabniški avatar
 E-mail  Profil

Kraj: SLO, Celje, Lava
Mislim da Stannis ve, zakaj bi drugače zahteval prestol, saj je vendar vedno bil za pravico. :roll:

Je n'ai pas peur!

La nuit, tous les chats sont grise

Na vrh

Naslov sporočila:
OdgovorObjavljeno: Petek, 07. december 2007, 22:36 
Odsoten
Uporabniški avatar
 WWW  Profil

laiky, se strinjam. Stannis skoraj zagotovo ve, Renly prav tako. Tako ali tako najbrž ve pol dvora, ker je bila stvar nenavsezadnje precej očitna, ampak Robert je bil pač slep za to stvar.

Kar se pa tiče dedovanja, si zlo lepo napisala, Keiko Targaryen. Upam, da je res tako.

P.s.: Tisti zakon, da deduje prvorojeni otrok, se mi zdi, da majo v Dornu.

Na vrh

Naslov sporočila:
OdgovorObjavljeno: Četrtek, 13. december 2007, 15:20 
Odsoten
Gospod Livarske skale
Gospod Livarske skale
Uporabniški avatar
 E-mail  WWW  Profil

Keiko Targaryen, tvoje razmišljanje je zelo dobro. Strinjam se skoraj v vsem.
Ker pa vemo, da Robert nima nobenega zakonskega sina, potem besedi "moj dedič" pomenita Stannisa Najverjetneje res, ampak to vemo mi. Resno pa dvomim, da ve to ravno veliko ljudi. Renly in Stannis pa imata na dvoru najverjetneje oči in ušesa...

Na vrh

Naslov sporočila: Re: Kraljevi pristanek
OdgovorObjavljeno: Četrtek, 22. oktober 2009, 21:36 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Ljubljana
Mislim, kolikor sem jaz razumela, knjiga sploh ni omenjala vseh njegovih... em, pankrtov!? Ja, no, in to pomeni, da se je vmes cist z lahkoto umesal se en sincek, za katerega pa seveda ne bi mogli dokazat, da je od Roberta, ker pac nimajo DNK analize pa zivga Roberta... pa nasih mozganov, a ne!? :lol:

Na vrh

Prikaži odgovore prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo sporočilo Odgovori na temo  [ 50 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnji  1, 2, 3, 4

Vsi časi so UTC + 1 ura